Na anglický spôsob: Čierny korenistý čaj chutí najlepšie s mliekom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Čierny čaj s vanilkou, škoricou a anízom podávajte s mliekom.

Potrebujeme:

  • 1 vanilkový struk
  • 2 tyčinky škorice
  • 2 hviezdičky anízu
  • kôra z polovice biopomaranča
  • 2 vrecúška čierneho čaju
  • 200 ml mlieka
  • med na osladenie

Postup:

  1. Vanilkový struk po dĺžke rozrežeme a nožom vyškrabeme zrniečka. V hrnci bez tuku asi dve-tri minúty opekáme tyčinky škorice, aníz a pásiky pomarančovej kôry.
  2. Pridáme 600 ml vody, vanilkový struk a vyškrabané zrniečka. Prikryjeme a 10 minút necháme zľahka variť.
  3. Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme čajové vrecúška a prikryjeme pokrievkou. Necháme štyri minúty lúhovať.
  4. Medzitým prevaríme mlieko. Čaj precedíme do predhriatej čajovej kanvice. Podľa chuti osladíme medom a podávame s mliekom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Na anglický spôsob: Čierny korenistý čaj chutí najlepšie s mliekom
Dobré jedlo