Prekvapte šibačov: Domáci mandľový likér

Chuťmeter:
 
3 fľaše po 500 ml
 
Domáci mandľový likér

Potrebujeme:

  • 1 balíček pudingu s mandľovou príchuťou
  • 700 ml polotučného mlieka
  • 30 g cukru
  • 2 plechovky karamelového Salka
  • 250 ml tuzemského umu
  • 1 lyžička mandľovej arómy

Postup:

  1. Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a s 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť.
  2. Potom doň pridáme karamelové Salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka.
  3. Prilejeme tuzemský um, arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi minútu. Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.
  4. Servírujeme v širších pohároch s kockou ľadu alebo používame na ochutenie kávy, ozdobenie zmrzlinových pohárov či rôznych dezertov.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Prekvapte šibačov: Domáci mandľový likér
Báječná Žena