A tieto poznáte? RADY, ktoré sa vám budú hodiť V KUCHYNI

20.05.2020
09
 

Overené, odskúšané. Také sú rady z Dobrého jedla.

Zdroj foto: Instagram

Octom na bielu

Karfiol si pri varení zachová peknú bielu farbu, ak do vody pridáte pár kvapiek octu. A možno neviete, že s hlávkou by ste mali variť aj niekoľko zelených listov, ktoré ho obaľujú. Karfiol bude mať výraznejšiu chuť.

Ľahké šúpanie

S čistením nových zemiakov býva často oštara. Jemnú šupku z nich dostanete ľahko dole, ak ich krátko pred čistením namočíte do slanej vody.

Špinavé šampiňóny

Šampiňóny alebo aj huby nazbierané v lese, na ktorých zostalo veľa hliny, sa čistia veľmi zle. Skúste našu radu. Huby vložte do sita, posypte ich práškom do pečiva a dobre potraste. Po piatich minútach premyte studenou vodou. Hlina sa nalepí na prášok do pečiva.

Viac šťavy

Stačí miska horúcej vody a z pomaranča alebo citróna, ktorý do nej namočíte na pätnásť minút, dostanete viac šťavy.

Ako to robíme v Dobrom jedle

... keď pripravujeme šalát z cvikly. Pred pridaním ostatných ingrediencií ju premiešame najprv s lyžicou oleja, tak nezafarbí ostatných „účastníkov“ šalátu.

.... keď chceme zelenine zachovať peknú zelenú farbu. Vždy ju vkladáme  do vriacej vody a varíme odkrytú.

To je nápad

Jednoduché a lacné. Kuchynský odtok aspoň raz do týždňa prečistite. Nemusíte používať agresívne chemické prostriedky, stačí jedlá sóda. Návod je jednoduchý: 150 g sódy prelejte pol litrom vriacej vody.

VIDEO: KOKOSOVÝ KOLÁČIK S OVOCÍM

Autor: db
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
A tieto poznáte? RADY, ktoré sa vám budú hodiť V KUCHYNI
db