Bezkonkurenčné rolády: Fotky, ktoré vás dostanú za 5 sekúnd! (Recept)

10.01.2020
23
 

Z roládovej ponuky v našej fotogalérii nespustíte oči!

Gaštanová roláda s ganache

Potrebujete:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice polohrubej múky

Na plnku:

  • 200 g gaštanového pyré
  • 150 g masla
  • 100 g kokosového cukru
  • 1 lyžica mandľového likéru

Na ganache:

  • 200 g horkej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte preosiatu múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Plech na pečenie vyložte papierom a cesto naň rozotrite. Pečte pri teplote 190°C 10 -15 minút. Upečený plát preklopte na cukrom posypanú čistú utierku, zviňte a nechajte vychladnúť.
  2. Pripravte plnku: Gaštanové pyré vymiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte cukor a mandľový likér.
  3.  Pripravte ganache: Smotanu priveďte k varu. Keď sa na povrchu začnú tvoriť bubliny, odstavte a pridajte nalámanú čokoládu. Nechajte chvíľu postáť, nech sa čokoláda roztopí a vymiešajte na hladkú hmotu. 
  4.  Vychladnuý plát rozviňte, papier odstráňte a potrite  plnkou. Pokvapkajte asi tretinou ganache a stočte do rolády. Povrch potrite zvyšnou ganache.​

VIDEO: Tekvicová roláda

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bezkonkurenčné rolády: Fotky, ktoré vás dostanú za 5 sekúnd! (Recept)
mab