Božská gaštanová torta s vôňou babieho leta: Privítajte blížiacu sa jeseň tým najsladším spôsobom

09.09.2018
34
 

Vôňa gaštanov patrí k jesenným dňom rovnako ako ranná hmla. Upečte si s nami túto parádnu tortu, uvidíte, ako sa po nej zapráši.

GAŠTANOVÁ TORTA

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžica solamylu,
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 400 g gaštanového pyré
  • 80 g masla
  • 100 ml rumu
  • 100 g práškového cukru

Na polevu:

  • 80 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 30 g uvarených gaštanov na ozdobu

POSTUP:

  • Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom, solamyl a spolu premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom.
  • Gaštanové pyré vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Prilejeme rum a premiešame. Plnku natrieme na korpus.
  • Čokoládu na varenie rozpustíme s maslom, rozotrieme na plnku a ozdobíme uvarenými gaštanmi.

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Božská gaštanová torta s vôňou babieho leta: Privítajte blížiacu sa jeseň tým najsladším spôsobom
BN