Tvarohové suflé vám už nespľasne: Urobte ho podľa šéfkuchára Artza!

15.11.2017
04
 

Vojtech Artz zje vraj všetko, čo nezje jeho, ale najviac zo všetkého miluje sladké a hlavne čokoládu… v akejkoľvek forme. No a okrem nej ešte toto tvarohové suflé. Nech sa páči, vyskúšajte...

Tvarohové suflé

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 130 g jemného tvarohu (krémového)
  • 40 g cukru
  • kôra z 1 citróna
  • 70 g hladkej múky
  • 3-4 vajcia
  • maslo na vymastenie misiek
  • práškový cukor na vysypanie misiek a ozdobu

Postup:

  1. Tvaroh, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku a žĺtky zmiešajte do tuhej masy. Z bielkov vyšľahajte sneh a vmiešame ho do masy.
  2. Misky vymastite maslom a vysypte práškovým cukrom a do troch štvrtín naplňte tvarohovou zmesou. Pečte 20-25 minút pri 160 °C. Posypte cukrom a podávajte.

Autor: kab
 

Dobré jedlo