Domácim veterníkom sa žiadne iné nevyrovnajú: Staňte sa vyhlásenou cukrárkou

10.08.2019
19
 

Nemusíte behať do cukrárne pre zákusky, určite očaríte vašich blízkych fantastickými domácimi veterníkmi.

KARAMELOVÉ VETERNÍKY

20 kusov

  • 250 ml vody
  • 150 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 5-6 vajec (podľa hustoty hmoty)

Na vanilkový krém

  • 6 žĺtkov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 35 g kukuričného škrobu
  • 450 ml mlieka
  • vanilkový struk
  • 200 g masla

Na karamelovú šľahačku

  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie

Na karamelovú polevu

  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 1 šálka práškového cukru

Dobrá rada: Vanilkový krém a karamelovú šľahačku pripravte už deň vopred. Musia sa dobre schladiť.

 

  • Najprv pripravte vanilkový krém podľa postupových obrázkov.
  • Karamelová šľahačka

1. Do hrnca s hrubším dnom dajte cukor a nechajte ho roztopiť a skaramelizovať do zlatej farby.

2. Karamel zalejte šľahačkovou smotanou (predtým ju však trochu zohrejte, aby karamel veľmi neprskal).

3. Karamel v šľahačke dobre rozpusťte, prípadne ho prelejte cez sitko a dajte chladiť. Najlepšie do druhého dňa.

  • Posledným postupom bude pečenie veterníkov z pripraveného cesta.

 

 

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Domácim veterníkom sa žiadne iné nevyrovnajú: Staňte sa vyhlásenou cukrárkou
BN