Hrozno namiesto cukríkov? Deti si na iné sladkosti ani nespomenú!

20.08.2018
18
 

Sladké bobuľky hrozna zaženú chuť na „umelé“ sladkosti! A majú aj iné benefity:

  • Obsahujú okolo 18 percent ovocného a hroznového cukru. Ten má výhodu, že svoju energiu neukladá do tukových zásob, pretože ju uvoľňuje pomaly. Vďaka tomu konzumácia hrozna pomáha udržiavať koncentráciu, duševný a fyzický výkon.
  • Ďalším benefitom bobuliek je pre deti i dospelých obsah flavonoidov podporujúcich imunitu.
  • Zlepšujú pamäť, sú zdrojom rýchlej energie a bojovníkom proti únave.
  • Upravujú trávenie, podporujú peristaltiku čriev a pomáhajú proti zápche.
  • Majú schopnosť viazať a vylúčiť nadbytok cholesterolu i iných škodlivých látok.
  • Šupka z modrých odrôd chráni vďaka prírodnému antioxidantu resveratrol pokožku pred UV žiarením a zlepšuje kvalitu pleti.
  • Pre obsah nestráviteľnej vlákniny šupka chráni črevá pred ochorením na rakovinu.

Skúste hruškovo - hroznového ježka

Foto Pinterest

Autor: mab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hrozno namiesto cukríkov? Deti si na iné sladkosti ani nespomenú!
mab