Tento víkend budú paradajky: 8 úžasných tipov, ktoré si zamilujete!

11.08.2017
10
 

Taliani im hovoria naozaj krásne: pomme d‘oro, čiže zlaté jabĺčka. Bez paradajok si nevedia predstaviť život. Ak ste už niekedy ochutnali slnkom vyhriatu rajčinu, ktorá ešte sekundu predtým spokojne visela z konárika, úplne im rozumiete. Ozaj, a viete, že už jeden väčší kúsok, ktorý takto zjete, pokryje dávku vitamínu C potrebnú na celý deň? Ešte zdravšie sú však uvarené paradajky. Čím dlhšie ich tepelne spracúvate, tým lepšie. Zvyšujete tak obsah zázračného lykopénu, látky so silnými antioxidačnými a protirakovinovými účinkami.

Potrebujú teplučko

Tak teda hurá do varenia štiav, omáčok na cestoviny aj na pizzu, kečupu bez konzervantov alebo džemu, ktorý sa podobá šípkovému. Určite ho bude zbožňovať celá vaša rodina – či už na bagete s maslom alebo s čerstvým syrom. Dobrá rada na záver: Paradajky milujú slnko a teplo. Radšej ako v chladničke ich skladujte položené na stole… a nikdy, naozaj nikdy ich nezamrazujte. Plody by tak prišli nielen o tvar a živiny, ale aj o nezameniteľnú chuť.

Tipy na paradajkové dobroty nájdete v našej galérii.

Autor: kab
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk