Ľahká ako pierko, voňavá ako letný vánok: Božská snehová torta pre najväčších labužníkov

14.08.2018
25
 

SNEHOVÁ TORTA S MALINAMI

POTREBUEJETE:

Na cesto:

  • 6 bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 1 lyžicu octu

Na potretie:

  • broskyňový lekvár

Na plnku:

  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače šľahačky
  • 500 g čerstvých malín

POSTUP:

  • Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Potom do neho pridáme za stáleho šľahania kryštálový cukor a spolu do tuha vyšľaháme. Do tuhého snehu dáme polievkovú lyžicu octu a znova vyšľaháme.

  • Pripravenú masu dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a vytvarujeme z nej okrúhly tvar. Vložíme do vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 150 až 160  °C 2 až 2 a pol hodiny. Potom ju z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus potrieme potrieme broskyňovým lekvárom.

  • Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha so stužovačom šľahačky. Tvaroh vymiešame s kakaom a s vanilínovým cukrom. Do vyšľahanej šľahačky pomaly pridáme vymiešaný tvaroh a spolu premiešame.

  • Pripravenenou plnkou potrieme vrchnú časť korpusu a aj boky. Posypeme čerstvými malinami a odložíme do chladničky stuhnúť. Tortu posypeme práškovým cukrom, ozdobíme lístkami mäty a nakrájame ju na kúsky.      
  •       
Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ľahká ako pierko, voňavá ako letný vánok: Božská snehová torta pre najväčších labužníkov
BN