Ľahká ako pierko, voňavá ako letný vánok: Božská snehová torta pre najväčších labužníkov
SNEHOVÁ TORTA S MALINAMI
POTREBUEJETE:
Na cesto:
- 6 bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 1 lyžicu octu
Na potretie:
- broskyňový lekvár
Na plnku:
- 400 g nízkotučného tvarohu
- 2 lyžice kakaa
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 500 g čerstvých malín
POSTUP:
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Potom do neho pridáme za stáleho šľahania kryštálový cukor a spolu do tuha vyšľaháme. Do tuhého snehu dáme polievkovú lyžicu octu a znova vyšľaháme.
- Pripravenú masu dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a vytvarujeme z nej okrúhly tvar. Vložíme do vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 150 až 160 °C 2 až 2 a pol hodiny. Potom ju z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus potrieme potrieme broskyňovým lekvárom.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha so stužovačom šľahačky. Tvaroh vymiešame s kakaom a s vanilínovým cukrom. Do vyšľahanej šľahačky pomaly pridáme vymiešaný tvaroh a spolu premiešame.
- Pripravenenou plnkou potrieme vrchnú časť korpusu a aj boky. Posypeme čerstvými malinami a odložíme do chladničky stuhnúť. Tortu posypeme práškovým cukrom, ozdobíme lístkami mäty a nakrájame ju na kúsky.