Lepší brownies ste nejedli: Stačí naň len pár surovín a polhodinka!

12.09.2018
05
 

Správne upečený brownies je vnútri mokrý a vláčny. Keď sa na špajdli počas skúšky objavia vlhké omrvinky, môžete ho vybrať z rúry. Nech sa vám vydarí!

BROWNIES S ORIEŠKAMI

20 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20-25 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g masla
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády
  • 40 g kakaového prášku
  • 3 veľké vajcia (alebo 4 malé)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 110 g hladkej múky
  • za dve hrste lieskových alebo iných orechov

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Maslo aj čokoládu nakrájajte na menšie kúsky a vo vodnom kúpeli ich rozpustite. Pridajte kakao a dobre rozmiešajte na hladký krém. Vajcia vyšľahajte s cukrom pomocou elektrického šľahača do hustej peny. Potom začnite prilievať rozpustenú čokoládu. Stále miešajte, aby sa vajcia s čokoládou spojili. Nakoniec pridajte polovicu preosiatej múky, zapracujte metličkou a to isté urobte s múkou a nasekanými orechmi.
  2. Zapekaciu formu s rozmermi 25 x 30 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte do nej pripravené cesto. Vložte do rúry a pečte 20 až 25 minút. Brownies nechajte chladnúť aspoň 5 minút vo forme, potom vyberte aj s papierom a nechajte aspoň 4 hodiny úplne vychladnúť. Spevnie, takže ho ľahšie nakrájate na menšie kúsky.
  3. Brownies pri pečení vytvorí na povrchu lesklú papierovo tenkú vrstvu. Keď je hotový, objaví sa medzera medzi cestom a zapekacou nádobou.
Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Lepší brownies ste nejedli: Stačí naň len pár surovín a polhodinka!
kab