Morčacia ROLÁDA plnená syrom a špenátom: Super obed na DVA DNI!

21.03.2020
07
 

Potrebujete:

  • 2 šalotky
  • olivový olej
  • 50 g šampiňónov
  • 700 g mletého morčacieho mäsa
  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica kečupu
  • pol lyžice horčice
  • pár kvapiek worčestrovej omáčky
  • majorán, strúhaný muškátový oriešok, mletá rasca na ochutenie
  • soľ, mleté čierne korenie

Na plnku:

  • za tri hrste nasekaných špenátových listov
  • 50 g strúhaného čedaru

Na potretie:

  • 1 lyžica pikantného kečupu
  • pol lyžice sójovej omáčky
  • pár kvapiek medu
  • pol lyžice oleja

Postup:

1. Na drobno nakrájanú šalotku opečte do sklovita na oleji. Pridajte na drobno nasekané šampiňóny, poduste asi 5 minút a nechajte vychladnúť.

2. Morčacie mäso zmiešajte s vychladnutou zmesou a so zvyšnými surovinami, dochuťte soľou a koreninami. Dobre vymiešajte a nechajte aspoň pol hodinu odstáť v chladničke.

3. Mäsovú zmes rozvaľkajte na papieri na pečenie do tvaru obdĺžnika. Posypte syrom a špenátovými listami. Pomocou papiera zviňte do rolády a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Papier pokvapkajte olejom.    

4. Z kečupu, sójovej omáčky, medu a oleja vymiešajte marinádu. Potrite ňou roládu. V rúre vyhriatej na 190 °C pečte približne 40 minút, priebežne potierajte marinádou. Potom dopečte ešte asi 10 minút pri teplote 220 °C.

Postupové foto si pozrite vo fotogalérii!

VIDEO:

Domáca mäsová roláda

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Morčacia ROLÁDA plnená syrom a špenátom: Super obed na DVA DNI!
mab