Najlepšie hruškové koláče: Upečte ich podľa mega šikovnej cukrárky!

10.10.2018
07
 

Úplne sme sa do nich zamilovali! Hruškové koláče od dvornej cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej sú také dobré, že ich nakoniec upečiete všetky...

HRUŠKOVÝ CHEESECAKE

10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT + CHLADENIE 

Potrebujete:

NA CESTO:

  • 170 g masla
  • 2 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 270 g hladkej múky

NA HRUŠKOVÝ NÁLEV:

  • 100 ml bieleho vína
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 klinčeky
  • kúsok celej škorice
  • 4 ošúpané hrušky nakrájané na menšie kocky

NA PLNKU:

  • 9 plátkov želatíny (15 g)
  • 500 g jemného tvarohu
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 280 ml šľahačkovej smotany
  • 280 ml kyslej smotany

Postup:

  1. Pripravte cesto: V mise nad vodným kúpeľom rozpustite maslo. Pridajte cukor, med a do rozpustenej hmoty pridajte za stáleho miešania postupne vajcia, múku so sódou bikarbónou a šľahajte ručným mixérom, kým cesto nezačne chytať zlatistú farbu. Rozdeľte ho rovnomerne do dvoch foriem s priemerom 23 cm a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 10-12 minút. Nechajte vychladnúť.
  2. Na nálev dajte do kastróla víno, cukor, klinčeky a škoricu. Priveďte do varu, znížte oheň, vložte nakrájané hrušky, povarte 2 minúty a odstavte.
  3. Pripravte plnku: Do studenej vody namočte na 10 minút želatínu. V mise premiešajte tvaroh, cukor, vanilkový extrakt a obe smotany, 50 ml nálevu z hrušiek prelejte do kastrólika a zahrejte na nízku teplotu, aby ste mohli rozpustiť želatínu. Do rozpustenej želatíny zamiešajte postupne po lyžiciach tvarohovú hmotu, aby ste želatínu temperovali a nezrazila sa. Zľahka primiešajte scedené hrušky.
  4. Na upečený korpus vo forme vylejte tvarohovo-hruškovú plnku, prikryte ju druhým korpusom, jemne pritlačte, aby sa korpus spojil s tvarohovou hmotou a dajte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ideálne na noc stuhnúť. Cheesecake vyberte z formy a môžete podávať.

Recepty na ďalšie hruškové mňamky nájdete v Dobrom jedle, ktoré je práve v predaji. Nech sa vám vydaria!

Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Najlepšie hruškové koláče: Upečte ich podľa mega šikovnej cukrárky!
kab