Najsladšie citróny: Mimochodom, viete pripraviť lemon curd?

10.01.2020
22
 

Osviežujúce dezerty a koláče dobre padnú v lete i v zime. Dokonca aj po Vianociach! Vyberajte, v našej fotogalérii je z čoho... Pripravte si napríklad svieži domáci citrónový krém na tartaletky, tart alebo do pohára so šľahačkou.

LEMON CURD

  • 2 bio citróny
  • 80 g jemného kryštálového cukru
  • 4 – 5 čerstvých žĺtkov
  • 70 g masla

Postup:

1. Dobre umyté citróny nastrúhajte na jemno (len žltú vrstvu) a vytlačte z nich šťavu.

2. Žĺtky vymiešajte s cukrom metličkou a po 2-3 minútach pridajte citrónovú šťavu a kôru. Po chvíli pridajte maslo nastrúhané na hrubom strúhadle.

3. Misu preložte nad hrniec s mierne vriacou vodou, tak aby sa misa nedotýkala hladiny. Miešajte opatrne ďalej nad parou, kým nevznikne hustý hladký krém.

4. Krémom lemon curd naplňte koláčiky, natrite palacinky, alebo ho preložte do uzatvárateľného pohára. Uzatvorte, nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. Krém vydrží približne 10 dní.

Dobrá rada: Ak krémom budete plniť tartaletky, nechajte ich 1-2 dni odležať na chladnom mieste.

VIDEO:

Citrónovo-maková bábovka

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Najsladšie citróny: Mimochodom, viete pripraviť lemon curd?
mab