Neznáma kráska v našej kuchyni: Lahodný fenikel prekvapí

11.09.2019
06
 

Fenikel je u nás ešte stále tak trochu neznáma a málo používaná zelenina, čo je obrovská škoda. Poďme to rýchlo napraviť!

GRILOVANÝ FENIKEL NA LÍSTKOVOM CESTE

4 porcie

  • 1 lístkové cesto
  • 2 buľvy feniklu
  • 200 g syra gouda
  • 250 g mascarpone
  • 50 g kyslej smotany
  • kôra z citróna v biokvalite
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

  • Fenikel umyte, odkrojte jemné stonky a nakrájate ho asi na 1 cm plátky. Každý kus potrite olejom, osoľte a okoreňte. V grilovacej panvici potretej olejom na strednej teplote grilujte z každej strany asi 3 minúty.
  • Goudu nastrúhajte a vymiešajte so zmäknutým mascarpone, s kyslou smotanou, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, so soľou a s korením.
  • Lístkové cesto nakrájate na rovnaké obdĺžniky a každý kus natrite syrovým mascarpone. Okraje cesta nechajte voľné. Na každý kus dajte grilovaný fenikel, jemne ho zatlačte do plnky.
  • V rúre predhriatej na 200 °C pečte asi 20 minút. Nechajte 5 minút postáť a podávajte.

Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Neznáma kráska v našej kuchyni: Lahodný fenikel prekvapí
BN