Nemusíte nikam chodiť: Domáce fornetti ako z pekárne! (VIDEO)

23.05.2020
05
 

Domáce bryndzové fornetti

16 porcií

Príprava: 45 minút

Potrebujete:

  • 260 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 75 g nastrúhaného parmezánu
  • 90 g masla
  • zväzok pažítky
  • 120 g bryndze alebo mäkkého kozieho syra
  • 190 g bieleho gréckeho jogurtu

Postup:

  1. V miske preosejte múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a korenie. Pridajte parmezán a na kocky pokrájané maslo. Spracujte až kým nevznikne hmota s menšími kúskami masla. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a tretinu bryndze. Po lyžiciach pridávajte jogurt a vypracujte cesto.
  2. Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte do chladničky na 15 minút. Cesto vyvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi 1 cm. Do stredu rozmrvte druhú tretinu bryndze. Vonkajšie strany preložte smerom do stredu tak, aby sa tam stretli. V strede rozmrvte zvyšok bryndze a zložte dokopy. Vznikne obdĺžnik, ktorý je o dosť vyšší ako širší.
  3. Mierne utľapkajte, zarolujte a znova potľapkajte. Vyvaľkajte do štvorca s približnou hrúbkou 2 cm, kraje zarovnajte. Narežte na štvorčeky.
  4. Rúru vyhrejte na 235 °C a štvorčeky vložte do mrazničky aspoň na 10 minút. Predmrazené štvorce poukladajte na plech vystlaný  s papierom na pečenie asi 2 cm od seba. Osoľte a pečte 15 – 20 minút alebo pokiaľ fornetti nie sú na povrchu sú zlatisté.

SKVELÉ DOMÁCE FORNETTI

Autor: db
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Nemusíte nikam chodiť: Domáce fornetti ako z pekárne! (VIDEO)
db