Hokejové majstrovstvá predsa pokračujú: Urobte vašim chlapom tieto 3 jednoduché mňamky!

16.05.2018
06
 

Ešte sa bude na čo pozerať... hoci bez nášho tímu, no s týmito dobrotami si doma užijú každý zápas.

Pizzové guľky plnené mozzarellou

20-25 KUSOV, PRÍPRAVA AJ S KYSNUTÍM 80 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 140 ml vody
  • 225 g hladkej múky špeciál
  • 15 ml olivového oleja
  • 1 lyžiča soli
  • pol lyžičy kryštálového cukru
  • pol balíčka sušeného droždia

Na plnku:

  • 120 g mozzarelly

Na cesnakové maslo:

  • 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, posekaná petržlenová vňať

Postup:

  1. Vymieste cesto a nechajte ho kysnúť pod čistou utierkou a na teplom mieste asi hodinu.
  2. Mozzarellu nakrájajte (natrhajte) na malé kúsky.
  3. Z vykysnutého cesta odštipujte kúsky vo veľkosti ping pongovej loptičky, trochu ich natiahnite, naplňte mozzarellou a cesto uzavrite.
  4. Guľky poukladajte na vymastený plech a pečte asi 25 minút pri 200 °C.
  5. Upečené guľky potrite cesnakovým maslom. Pripravíte ho jednoducho. V hrnčku roztopte maslo, pridajte roztlačený cesnak, soľ a trochu petržlenovej vňate.

Pivové burgery obalené slaninkou

15 KUSOV PRÍPRAVA 45 MINÚT PEČENIE 30 – 45 MINÚT

Potrebujete:

Na burgery:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g na tenko nakrájanej slaninky
  • 1 plechovka fazule
  • 250 ml plechovka piva – studená, na tvarovanie burgerov

Na plnku:

  • 125 g šampiňónov
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 biele cibule
  • 3 lyžice BBQ omáčky
  • syr chedar

Na podávanie:

  • žemle, majonéza alebo kečup, ľubovoľná zelenina

Postup:

  1. Pivovú plechovku dobre umyte a dajte na pár minút do chladničky.
  2. Z mäsa vytvarujte hrubšie guľôčky a zatlačte do nich plechovkou tak, aby ste získali košíčky. Každý obtočte plátkom slaninky.
  3.  Ingrediencie na plnku nakrájajte na tenké plátky, premiešajte s BBQ omáčou a naplňte nimi mäsové košíčky. Nakoniec ich posypte nastrúhaným syrom.
  4. Pivové burgery pečte asi 30 minút pri teplote 180 °C.
  5. Žemle rozrežte, jemne opečte, potrite majonézou alebo kečupom a naplňte burgermi aj zeleninou.

Kuracie prsia kráľovnej Alžbety (Boli súčasťou slávnostného menu počas korunovácie Alžbety II. v roku 1953.)

Potrebujete:

  • 2 plátky kuracích pŕs bez kože
  • 50 g mandľových lupeňov
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra (môže byť aj sušený)
  • 4 mladé cibuľky
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 200 g majonézy
  • 2 lyžičky karí
  • šťava z jedného citróna
  • 25 g ananásu z konzervy
  • soľ, korenie
  • celozrnná bageta a šalát na podávanie

Postup:

  1. Kuracie prsia okoreňte a osoľte. Varte vo vode (alebo v pare) 20-25 minút, kým mäso nezmäkne. Nechajte vychladnúť.
  2. Cibuľky a mandle pokrájajte na drobno a v miske ich zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
  3. K zmesi nakoniec pridajte vychladnuté mäso pokrájané na malé kúsky. Podávajte na opečenej celozrnnej bagete so šalátom.
Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hokejové majstrovstvá predsa pokračujú: Urobte vašim chlapom tieto 3 jednoduché mňamky!
kab