Katkine vianočné orechové keksíky: Sú fantastické, upečte ich už teraz!

05.12.2018
04
 

Keď bola Katka Brychtová malá, piekla ich so svojou starkou. V jej recepte nezmenila vôbec nič ani po rokoch. „Moja skvelá svokra Adelka nás zase zásobuje všakovakými domácimi dobrotami - napríklad jej ríbezľový lekvár nemá konkurenciu. Pri týchto keksíkoch ním preto rozhodne nešetrím..." Je jedno, aký lekvár na ne použijete, Katkine keksíky sú skutočne mega. My sme ich zjedli do poslednej omrvinky...

Vianočné keksíky s ríbezľovým lekvárom

7 PLECHOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 7x 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 700 g hladkej múky
  • 500 g masla (zmäknutého)
  • 250 g vlašských orechov (pomletých)
  • 200 g práškového cukru + na posypanie
  • 5 žĺtkov
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • ríbezľový lekvár na spájanie (najlepšie domáci)

Postup:

  1. Všetky suroviny (okrem lekváru) dobre zmiešajte v mise a vymieste hladké cesto. Časť z neho odkrojte a zvyšok zatiaľ vložte do chladničky. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku pol centimetra, ak sa lepí, sem-tam ho pomúčte. Vykrajujte z neho kolieska alebo ľubovoľné tvary a ukladajte ich na plech (netreba ho vymastiť). Dajte piecť na 10-12 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  2. To isté opakujte s celou dávkou. Upečené keksíky nechajte dobre vychladnúť a potom ich spájajte lekvárom. Nakoniec ich môžete posypať práškovým cukrom.

Určite si pozrite video na našom Facebooku – Katkine keksíky napečiete „naživo“ ešte rýchlejšie. A veľa sa tiež nasmejete.

Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Katkine vianočné orechové keksíky: Sú fantastické, upečte ich už teraz!
kab