Poznáte všetky druhy cestovín v ázijskej kuchyni? Ktoré chutia najlepšie?

20.04.2019
 

Neoddeliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne sú cestoviny. Delia sa na pšeničné, ryžové a sklenené. Pšeničné rezance sú vhodné na praženie ale aj do polievok. Rezance ryžové sa vyrábajú z ryžovej múky a vody v rôznych prevedeniach a používajú sa aj ako príloha k ázijským pokrmom, ale hlavne do polievok. Sú vhodné ako diétne jedlo aj pre pacientov s bezlepkovou diétou. Sklenené rezance sa vyrábajú z fazúľ Mungo a vyznačujú sa jednoduchou prípravou - nevaria sa, iba sa zalejú horúcou vodou.

Foto: Asian food

Dobré triky: Ako zahustiť omáčku bežnými ingredienciami

Autor: bb
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Poznáte všetky druhy cestovín v ázijskej kuchyni? Ktoré chutia najlepšie?
bb