Recept na famózny cheesecake: Jednoduchý, rýchly a taký osviežujúci

14.06.2019
09
 

ČUČORIEDKOVÝ CHEESECAKE

NA KORPUS:

  • 75 g maslových sušienok
  • 40 rozpusteného masla + trochu na vymastenie formy

NA KRÉM:

  • 350 g smotanového syra (napr. Philadelphia)
  • 250 g ricotty
  • 150 g jemného kryštálového cukru
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 5 lyžíc citrónovej šťavy
  • 1 lyžica jemne nastrúhanej kôry z bio citróna   
  • 2 vajcia
  • 1 kopcovitá lyžica kukuričného škrobu
  • 150 g čučoriedok

POSTUP:

  • Pripravíme korpus: Sušienky najemno rozdrvíme a dobre zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno formy vyloženej papierom na pečenie natlačíme rovnomerne hrubú vrstvu sušienkovej zmesi. Odložíme do chladu.

  • Pripravíme krém: V miske (alebo v mixéri) dohladka vymiešame smotanový syr, ricottu, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a šťavu. Po jednom primiešame vajcia a nakoniec kukuričný škrob.

  • Rúru vyhrejeme na 150 °C. Do krému vmiešame polovicu čučoriedok. Krém rozotrieme na pripravený korpus vo forme. Posypeme zvyšnými čučoriedkami.

  • Naplnenú formu vložíme do spodnej časti vyhriatej rúry. Pečieme 1 hodinu 20 minút tak, aby krém sa krém po okrajoch sfarbil do zlastista, ale v strede bol ešte mäkký. Koláč necháme vychladnúť vo forme. Potom ho na 1 hodinu odložíme do chladničky. Uvoľníme z formy a podávame.
Autor: BN
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Recept na famózny cheesecake: Jednoduchý, rýchly a taký osviežujúci
BN