Ríbezľová slasť: Tomuto úžasnému koláču neodoláte

10.07.2018
20
 

Snehový koláč s ríbezľami    

Cesto:

  • 5 bielkov
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 Zlatý klas
  • 30 g nasekaných vlašských orechov

                                                                                                        

Plnka:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 200 g hustej kyslej smotany
  • 5 plátkov želatíny
  • trochu mlieka
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 350 g očistených ríbezlí

Postup:

  • Bielky vyšľaháme, potom postupne prisypávame cukor a spolu dotuha vyšľaháme. Pridáme Zlatý klas a zľahka premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto, ktoré posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúry pri teplote 180 °C asi 3 až 4 minúty. Potom teplotu znížime na 150 °C a cesto dopečieme.

  • Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom ho preklopíme na čistú utierku a papier odstránime. Cesto potrieme plnkou, posypeme ríbezľami, ktoré do plnky jemne zatlačíme. Koláč preložíme z jednej dlhšej strany a potom z druhej strany. Vznikne nám roláda. Odložíme do chladu na 10 hodín. Po stuhnutí pokrájame na kúsky. 

                                                             

  • Pripravíme plnku. Mascarpone vymiešame s práškovým a s vanilínovým cukrom. Pridáme mäkký tvaroh a kyslú smotanu. Do trochy mlieka dáme napučať želatínu, ktorú po rozpustení zamiešame do masy.                                                                                  
Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ríbezľová slasť: Tomuto úžasnému koláču neodoláte
BN