objednať časopis
všetky kategórie

Rozkážte si na večeru niečo rýchle a jedinečné: Napríklad špenátové mafiny!

Budete prekvapení, ako jednoducho a jedinečne sa dajú v kuchyni zužitkovať suroviny, ktoré sa vám trebárs už týždeň povaľujú v chladničke... Naša fotogaléria je plná skvelých tipov!

ŠPENÁTOVO- CUKINOVÉ MAFINY

10-12 kusov

 

Potrebujete:

  • 2 lyžice masla
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g listového špenátu
  • 150 g na jemno nastrúhanej cukiny
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g špaldovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 100 g slaného balkánskeho syra
  • trocha sušeného majoránu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

1. V hlbšej panvici zohrejte maslo, pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a po chvíli na plátky nakrájaný cesnak. Opekajte 2 minúty a primiešajte špenátové listy a cukinu. Pár minút poduste a nechajte vychladnúť.

2. Múku s kypriacim práškom, majoránom, soľou a mletým korením zmiešajte. Zvlášť vymiešajte vajce, mlieko, rozmrvený syr, olej a špenátovú zmes. Pridajte k sypkej zmesi.

3. Vymiešajte cesto a naplňte ním mafinové formičky do 2/3. V rúre vyhriatej na 185 °C pečte približne 25 minút.

Tip: Na vrch môžete  pred pečením uložiť po koliesku paradajky.