Sexi herec Matthew McConaughey: Miluje tento manželkin guláš!

20.03.2017
08
 

A to sa krásna brazílska modelka Camila Alvesová naučila variť až po tom, ako sa zoznámila so slávnym hollywoodskym záletníkom. Raz darmo, láska ide predsa len cez žalúdok!  "Moja mama vie perfektne variť, ale žije v Brazílii a okrem toho, nikdy nemala so mnou trpezlivosť. Typické brazílske špeciality som sa preto naučila variť až v USA vďaka televíznym programom," priznáva Camila, ktorej sa podarilo zdanlivo nemožné - milovníka žien Matthewa dostala do chomúta.

Dnes majú spolu tri deti a keď si chcú urobiť naozaj pekný večer, Camila uvarí brazílsky guláš - feijoadu. V jej rodnej krajine sa špecialita jedáva v piatok večer alebo v sobotu na obed, najmä pred búrlivou nocou. Feijoada je totiž poriadne sýta, takže temperamentní Brazílčania po nej vydržia popíjať aj tancovať až do rána. Vyskúšate?

Brazílska feijoada

Potrebujete:

  • 150 g sušeného hovädzieho mäsa (alebo prerastenej slaniny)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g údených bravčových rebierok
  • 1-2 klobásy
  • 300 g čiernej fazule namočenej deň vopred (môže byť aj biela alebo strakatá)
  • 3 bobkové listy
  • 300 g uvarenej ryže

Potup:

1. Sušené mäso dobre umyte, aby nebolo príliš slané.

2. Vo väčšom hrnci opražte cibuľu a roztlačený cesnak, pridajte rebierka, klobásky, sušené mäso alebo nakrájanú slaninu a fazuľu. Zalejte vodou a navrch poukladajte bobkové listy. Varte, kým fazule nezmäknú, asi hodinu a pol. V tlakovom hrnci bude feijoada hotová za 30 minút. Podávajte s ryžou a ľahkým šalátom.

Autor: dobrejedlo.sk/KB
 

Dobré jedlo