Fašiangové "šiškovanie": Staré tradície s novou chuťou!

13.01.2020
22
 

 Voňavé mäkučké šišky či chrumkavé fánky... Piekli ich vaše babky i mamy,  tento raz to skúsite konečne aj vy - a možno aj trocha po svojom?

Vo fotogalérii  si nájdite svojho fašiangového favorita !

FAŠIANGOVÉ DONUTY 

20-25 kusov

 

 

Potrebujete:

  • 30 ml vlažnej vody
  • 175 g teplého mlieka
  • 25 g droždia
  • 45 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 40 g roztopeného masla
  • 350 g hladkej múky
  • štipka soli
  • olej na vysmážanie

Postup:

1. V miske zmiešajte vodu, mlieko, droždie, cukor a nechajte vzísť kvások. Pridajte vajce, maslo, múku, soľ a spracujte na hladké pružné cesto. Nechajte ho prikryté hodinu kysnúť.

2. Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú dosku, vyvaľkajte a vykrajujte donuty. Prikryte ich utierkou a nechajte 10 – 15 minút podkysnúť.

3. Donuty smažte v rozohriatom oleji do zlatista. Rozložte ich na papierovú utierku, aby stiekol olej. Obaľte ich v cukre alebo polejte čokoládovou či cukrovo-rumovou polevou.

Z toho istého cesta môžete pripraviť aj šišky.

VIDEO:

Tvarohové šišky

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Fašiangové "šiškovanie": Staré tradície s novou chuťou!
mab