Šťavnatá ľahučká mandarínková torta: To pravé ovocné osvieženie.

12.02.2019
11
 

MANDARÍNKOVÁ TORTA

 

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 180-200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 60 g práškového cukru

 

Na plnku:

  • 500 ml mandarínkovej šťavy
  • 60 g Zlatého klasu
  • 50 g cukru
  • 150 ml vyšľahanej tuhej smotany
  • 3 plátky želatíny
  • 130 g sterilizovaných mandarínok

Na ozdobu:

  • 120 g sterilizovaných mandarínok
  • číre želé
  • šľahačka
  • lístky mäty

POSTUP:

  • Z masla, múky, štipky soli, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a pomocou valčeka ho prenesieme do okrúhlej, vrúbkovanej, vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  • V mandarínkovej šťave rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť.

  • Želatínu pripravenú podľa návodu primiešame do polovychladnutej kaše. Premiešame, necháme chvíľu odstáť, potom vmiešame vyšľahanú smotanu a nakrájané mandarínky.

  • Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy a potom naň nanesieme plnku.

  • Na povrch plnky uložíme scedené mandarínky, ktoré zalejeme čírym želé. Po stuhnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
Šťavnatá ľahučká mandarínková torta: To pravé ovocné osvieženie.
BN