Táto strava spôsobuje akné, ktoré NEMUSÍTE mať!

16.07.2017
 

Mnohé ženy majú spoločný problém. Vždy, keď si dajú čokoládu na náladu, vyhodí sa im za pár hodín škaredé akné.Je skutočne čokoláda na pleť nebezpečná? Výskumy tvrdia že nie, dokonca ani pálivé a štipľavé jedlá nefungujú ako spúšťač akné. To však neznamená, že to, ako sa stravujete, sa nemusí odraziť na vašej tvári.

Viac bielkovín, menej tuku
Ak trpíte akné, mali by ste dať do stravy viac bielkovín a obmedziť podiel tukov a cukrov. Niektorým škodí na pleť aj káva, často sú to aj cigarety. Potrebné je vyhnúť sa mäsu zvierat, ktoré mohli dostávať hormóny. Aj potraviny obsahujúce jód je potrebné obmedziť. Pokiaľ sa dá, detoxikujte neustále organizmus.Hoci je to už otrepaná fráza, ale najlepším detoxom je voda. Dostatok vody spevňuje pokožku, robí ju vláčnejšou, napätejšou. Pitný režim netreba podceňovať. Denne vypite aspoň osem pohárov vody.

Ak sa vám na tvári, dekolte alebo na chrbte objaví akné, zapíšte si všetko, čo ste v ten deň jedli. Mohlo by vám to pomôcť zistiť, na čo ste alergická. Strava v značnej miere ovplyvňuje naše akné. Zmena životosprávy má obrovskú terapeutickú schopnosť na regeneráciu pokožky. Stačí obmedziť cigarety, alkohol, pitie kávy. Keď je telo bez minerálov, vitamínov, hromadí v sebe len toxíny, objaví sa odpoveď hneď na pokožke. Aj keď bude ťažké prestať jesť niektoré druhy vašich obľúbených potravín, vyskúšajte to a uvidíte tú zmenu.

Obmedzte konzumáciu nezdravého jedla. Je ťažko stráviteľné a spôsobuje zápchy. Nasýtené potraviny ako je maslo, mlieko a mastné jedlá môžu spôsobovať akné. Vyprážané potraviny, hovädzie mäso, syry. Všetky potraviny v obaloch alebo v škatuliach sú nezdravé. Sú považované za mŕtve potraviny. Neposkytujú telu žiadne živiny. Dokonca sú kvôli konzervačným látkam pre telo jedovaté.

Tieto potraviny spôsobujú alergie a hlien v črevách. Ten narúša ich správnu funkciu. Množia sa baktérie a patogény, ktoré sa ukážu na našej pokožke. Vyhnite sa preto cukru, soli, jódu. Jedzte veľa antioxidantov, ktoré sú v čerstvej zelenine.

Foto: Profimedia

Autor: bb
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk