Ten pravý chladený dezert k horúcej káve: Osviežujúca tortička s limetkami

11.09.2018
21
 

Limetková torta

Potrebujeme: 

    

                                                                                                                                                              

Cesto:

100 g ľanovej múky

100 g tuku Alsan-S (rastlinná alternatíva živočíšneho masla)

2 lyžice hnedého cukru

4 lyžice limetkovej šťavy

2 lyžice kakaa

                                                                                                           

Plnka:

250 g jemného tvarohu

4 vajcia

4-5 lyžíc medu

3 lyžice kukuričného škrobu

2-3 limetky

Postup:                                                                                                                                             

Ľanovú múku zmiešame s tukom, cukrom, limetkovou šťavou a kakaom. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 cm vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odoberáme kúsky cesta, ktoré rukou roztlačíme na placky a postupne vyplníme dno i boky formy. Cesto vo forme uhladíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C dáme na asi 10 minút predpiecť.

Vyberieme a necháme vychladnúť. Šťavu z limetiek vytlačíme, kôru nastrúhame. Žĺtka s medom a s limetkovou šťavou vo vodnom kúpeli vyšľaháme. Odstavíme z kúpeľa, misu s masou šľaháme až do vychladnutia.

Potom vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov, tvaroh vymiešaný s kukuričným škrobom a spolu zľahka premiešame. Plnku rozotrieme na predpečený korpus, povrch uhladíme, vložíme späť do rúry a upečieme.

Upečenú tortu necháme vychladnúť v polootvorenej rúre. Pokrájame a povrch dozdobíme pokrájanými limetkami.  

   

Autor: BN
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ten pravý chladený dezert k horúcej káve: Osviežujúca tortička s limetkami
BN