Uvarte klasiku s falošnými surovinami (nikto si nič nevšimne)

12.08.2017
 

Falošné jedlá sú občas lepšie ako originál. Skúste tieto alternatívne recepty. 

Parmezán z pečiva

Striedku z pečiva vyberte a natrhajte. Na roztopený olej dajte strúčik cesnaku a opečte spolu s pečivom. Nechajte vychladnúť a rozmrvte. Skvelé na špagety, zapekané cestoviny či na zeleninu.

Parížsky krém s maslom

Uvarte 350 g kryštálového cukru s 250 ml šľahačky a 2 žĺtkami. Nechajte zovrieť, odstavte a vmiešajte 100 g kakaa. Pridajte 150 g roztopeného stuženého tuku (Cera) a dobre premiešajte. Masu nechajte do druhého dňa vychladnúť a úplne stuhnúť. Nakoniec prešľahajte 2 maslá (500 g), postupne pridávajte stuhnutú kakaovú masu, trocha rumu a vyšľahajte na hladký krém.

Tvarohová treska

Uvarte dve vajíčka natvrdo. Do misky najemno nastrúhajte jednu mrkvu, tri sterilizované uhorky a nadrobno nakrájajte malú cibuľu. Uvarené vajíčka schlaďte, olúpte, vidličkou popretláčajte a pridajte do misky so zeleninou. Osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, pridajte 200 g hrudkovitého tvarohu, 100 ml bieleho jogurtu a 100 g tatárskej omáčky. Všetko spolu dobre premiešajte a nechajte v chladničke odstáť

Chlebové „zemiakové placky“

Starší usušený chlieb namočte do vody. Potom ho vyberte, nežmýkajte a priamo doň pridajte všetky prísady ako do zemiakových placiek – jedno alebo viac vajec (podľa množstva), cesnak, majorán, prípadne nadrobno nakrájanú slovenskú salámu. Vyprážajte na oleji alebo domácej masti. Nikto nerozozná, že placky nie sú zo zemiakov, ale zo starého chleba.

Foto: Shutterstock

Autor: Báječná žena
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk