Víťaz celoslovenskej súťaže: Tento parádny cheesecake s čučoriedkami si musíte urobiť!

21.05.2018
08
 

Do redakcie Dobrého jedla ste nám opäť poslali kopu fantastických receptov - súťaž o najlepší recept na cheesecake vás nadchla. Bodaj by nie, okrem toho, že práve začína sezóna drobného ovocia, ktoré je pre cheesecakes ako stvorené, mohli ste vyhrať skvelú chladničku od Whirlpoolu. No a tú nakoniec balíme Veronike Marenčinovej, autorke víťazného receptu. Naštudovali sme si však všetky recepty, ktoré ste nám venovali, a z nich sme vybrali trojicu finalistov. Tieto cheesecakes upiekla naša cukrárka Veronika Kollárová a po kolektívnej ochutnávke sme sa zhodli na čučoriedkovom víťazovi. Páči sa, sľúbený recept...

Čučoriedkový cheesecake

1 KUS, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 70 MINÚT, CHLADENIE 8 HODÍN

Potrebujete:

  • 220 g sušienok Hobbits (kakaových)
  • 75 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc cukru (trstinového, kokosového)
  • 220-250 g čučoriedok (plus na ozdobu)
  • 40 g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)

Na polevu:

  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g bielej čokolády

Postup:

  1. Sušienky podrvte, zmiešajte s roztopeným maslom a utlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Urobte náplň: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V mise ručne vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Pridajte rozmixované čučoriedky a nakoniec kukuričný škrob. Náplň vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri teplote 145 stupňov.
  3. Pripravte polevu: Kyslú smotanu vyberte z chladničky 20 minút vopred. Čokoládu nalámte na malé kúsky a dajte ju roztopiť do vodného kúpeľa alebo do mikrovlnky. Premiešajte, aby čokoláda bola úplne hladká, a nechajte chvíľu vychladnúť. Potom k nej pomaly a v malých dávkach primiešajte kyslú smotanu.
  4. Polevu rovnomerne rozotrite na cheesecake a nakoniec ho ozdobte čučoriedkami. Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín a môžete podávať. 

Víťazka a autorka receptu

Veronika Marenčinová z Bratislavy

Páči sa, recept na môj osvedčený cheesecake. A prečo by mal vyhrať? Z cheesecakov som už upiekla možno aj stovku, ale tento patrí na každej našej oslave medzi naj. Je neobyčajný najmä tým, že rozmixované čučoriedky dávam priamo do náplne, čím cheesecake získa pravú čučoriedkovú chuť. Ale najviac neodolateľná je na ňom aj tak jeho nádherná žiarivá fialová farba...  

Pozor, teraz hrajte o rúru od Whirlpoolu!

Máte recept na špičkový jahodový dezert? Šup s ním k nám do redakcie a môže byť vaša! Viac o ďalšom kole súťaže si prečítajte v Dobrom jedle, ktoré je v predaji od 11. mája. Držíme palce!

Autor: kab
Videorecepty
 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Víťaz celoslovenskej súťaže: Tento parádny cheesecake s čučoriedkami si musíte urobiť!
kab