Urobte najlepšie tiramisu: Tento recept z Milána vyhral súťaž na plnej čiare!

16.02.2020
06
 

Je presne také jednoduché ako celá talianska kuchyňa. A pritom sa nádherne rozplýva na jazyku! Víťazke súťaže s Dobrým jedlom, šikovnej Lenke, sme už poslali parádny mixér. Gratulujeme!

Pozor!

Teraz posielajte recepty na iné nedeľné dezerty. Viac sa dozviete v Dobrom jedle, ktoré je v predaji od 13. februára.

Tiramisu z Milána

ZA MISU, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE

Potrebujete:

  • 1 šálka kvalitnej kávy (silné preso)
  • 5 vajec (čerstvých z overeného zdroja)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g mascarpone
  • dlhé piškóty
  • kakao na posypanie

Postup:

  1. Urobte dobrú kávu a nechajte ju vychladnúť.
  2. Žĺtky vymiešajte s cukrom a mascarpone. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zapracujte do žĺtkovej zmesi.
  3. Piškóty namáčajte do kávy, nie však dlho, len tak, zľahka.
  4. Na dno misy uložte kávové piškóty a na ne naneste krém. Postup opakujte, kým je v mise miesto. Potom dajte do chladničky odležať, najlepšie cez noc
  5. Pred servírovaním ozdobte tiramisu preosiatym kakaom. Dobrú chuť.

Víťazka Lenka Javorčeková z Nitrianskeho Rudna

Páči sa, môj recept na tiramisu. A prečo by mal vyhrať? Lebo je originálny, taliansky. Naučila som sa ho od svojej kamarátky z Milána. Určite stojí za porušenie vašej diéty.

Autor: kab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Urobte najlepšie tiramisu: Tento recept z Milána vyhral súťaž na plnej čiare!
kab