7 / 7
Z cesta vykrojte nožom alebo
kolieskom na pizzu trojuholníky
so základňou širokou
asi 10 cm. Tú v strede jemne
narežte a cesto zviňte od širšej
strany smerom k špičke. Jemne
ju pritlačte ku croissantu.
Croissanty tvarujte do typického
oblúka. Poukladajte ich
na plech ďalej od seba špičkou
nadol. Nechajte vykysnúť
30 – 60 minút takmer na dvojnásobnú
veľkosť.
Z cesta vykrojte nožom alebo kolieskom na pizzu trojuholníky so základňou širokou asi 10 cm. Tú v strede jemne narežte a cesto zviňte od širšej strany smerom k špičke. Jemne ju pritlačte ku croissantu. Croissanty tvarujte do typického oblúka. Poukladajte ich na plech ďalej od seba špičkou nadol. Nechajte vykysnúť 30 – 60 minút takmer na dvojnásobnú veľkosť.
Autor: Laura Witteková

Späť na článok: Domáci maslový croissant: Prehľadný fotopostup, ktorý zvládne každý