4 / 9
Strukoviny sú veľmi dôležitou zložkou potravy, ak máte vyššiu hladinu cukru v krvi. Obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha k správnemu fungovaniu tráviaceho systému, čím znižuje množstvo cukru v krvi. Siahnite najmä po fazuli, šošovici, hrachu, fazuli, dajte šancu aj cíceru. Okrem polievok vyskúšajte strukoviny použiť v nátierkach alebo ako prílohu.
Strukoviny sú veľmi dôležitou zložkou potravy, ak máte vyššiu hladinu cukru v krvi. Obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha k správnemu fungovaniu tráviaceho systému, čím znižuje množstvo cukru v krvi. Siahnite najmä po fazuli, šošovici, hrachu, fazuli, dajte šancu aj cíceru. Okrem polievok vyskúšajte strukoviny použiť v nátierkach alebo ako prílohu.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Potraviny, ktoré znižujú cukor v krvi. Tipy ako ho rýchlo a zdravo upraviť