4 / 4
Do čaju i polievky  

Na čaj je lepší čerstvý zázvor, očistite ho a nastrúhajte. Dve polievkové lyžice dajte do pollitra vriacej vody a varte desať až pätnásť minút. Vynikajúci je v kombinácii s mätou, bazovým kvetom, ale aj čiernym čajom, ktoré do odvaru pridajte na záver. Ak máte radi experimenty, kúskom nastrúhaného koreňa ochuťte slepačiu polievku alebo si pripravte sirup a kandizovaný zázvor.
Do čaju i polievky Na čaj je lepší čerstvý zázvor, očistite ho a nastrúhajte. Dve polievkové lyžice dajte do pollitra vriacej vody a varte desať až pätnásť minút. Vynikajúci je v kombinácii s mätou, bazovým kvetom, ale aj čiernym čajom, ktoré do odvaru pridajte na záver. Ak máte radi experimenty, kúskom nastrúhaného koreňa ochuťte slepačiu polievku alebo si pripravte sirup a kandizovaný zázvor.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Zázvor nie je pre každého! Toto musíte vedieť skôr, než ho začnete piť