2 / 9
Kurkuma obsahuje látku kurkumín, ktorá jej dáva typickú žltú farbu. Kurkumín je jednou z najsilnejších protizápalových látok, ktoré existujú, potvrdzujú výskumy. Kurkumín totiž dokáže nielen zabrániť nádorovým bunkám v ich množeniu, ale dokonca ich dokáže aj zneškodniť. Ak chcete ešte posilniť silu kurkumínu, zmiešajte ho spolu s čiernym korením a olivovým olejom. Korenie môžete pridávať do polievok, omáčok, k zelenine, mäsu alebo si ho nasypať na lyžičku a prehltnúť. Kurkuma je tiež zložkou koreninovej zmesi kari.
Kurkuma obsahuje látku kurkumín, ktorá jej dáva typickú žltú farbu. Kurkumín je jednou z najsilnejších protizápalových látok, ktoré existujú, potvrdzujú výskumy. Kurkumín totiž dokáže nielen zabrániť nádorovým bunkám v ich množeniu, ale dokonca ich dokáže aj zneškodniť. Ak chcete ešte posilniť silu kurkumínu, zmiešajte ho spolu s čiernym korením a olivovým olejom. Korenie môžete pridávať do polievok, omáčok, k zelenine, mäsu alebo si ho nasypať na lyžičku a prehltnúť. Kurkuma je tiež zložkou koreninovej zmesi kari.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Nedajte rakovine šancu s koreninami a bylinkami. Stačí štipka a z jedla bude liek!