Húsenice sú významným zdrojom živín. Napríklad druh Mopane, ktorý je populárny v južnej Afrike, obsahuje množstvo železa, draslíka, sodíka, vápnika, fosforu, horčíka, zinku, mangánu aj medi. Húsenice si ľudia zvyčajne uvaria v osolenej vode a dajú sušiť na slnko. Vysušené vydržia aj bez chladenia niekoľko mesiacov, takže sú pripravené na konzumáciu v horších časoch. Húsenice sú špecialitou i v Mexiku, kde ich tamojší gurmáni grilujú či vyprážajú.
Húsenice sú významným zdrojom živín. Napríklad druh Mopane, ktorý je populárny v južnej Afrike, obsahuje množstvo železa, draslíka, sodíka, vápnika, fosforu, horčíka, zinku, mangánu aj medi. Húsenice si ľudia zvyčajne uvaria v osolenej vode a dajú sušiť na slnko. Vysušené vydržia aj bez chladenia niekoľko mesiacov, takže sú pripravené na konzumáciu v horších časoch. Húsenice sú špecialitou i v Mexiku, kde ich tamojší gurmáni grilujú či vyprážajú.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: FOTO Mňamky z hmyzu: Pochutnáva si na nich celý svet. Pozrite sa, čo všetko sa dá zjesť!

Zatvoriť