Mravce sú zdrojom prírodných antioxidantov, bohaté na mangán a železo. Obsahujú tiež cenné esenciálne aminokyseliny, ktoré si naše telo nedokáže vyrobiť samo. Kulinári ich odporúčajú najskôr opakovane vyvariť v čistej vode, aby sa zbavili kyseliny mravčej. Veľmi výživné sú tiež kukly a larvy mravcov. Na internete kúpite hotové delikatesy, napríklad obrie mravce v jemnej belgickej čokoláde. Často ani neviete, čo zjete. Ak vám v Thajsku ponúknu na pohľad lepkavú ryžu na banánovom liste, dobre si ju obzrite. Nemusí to byť ryža, ale mravčie vajíčka!
Mravce sú zdrojom prírodných antioxidantov, bohaté na mangán a železo. Obsahujú tiež cenné esenciálne aminokyseliny, ktoré si naše telo nedokáže vyrobiť samo. Kulinári ich odporúčajú najskôr opakovane vyvariť v čistej vode, aby sa zbavili kyseliny mravčej. Veľmi výživné sú tiež kukly a larvy mravcov. Na internete kúpite hotové delikatesy, napríklad obrie mravce v jemnej belgickej čokoláde. Často ani neviete, čo zjete. Ak vám v Thajsku ponúknu na pohľad lepkavú ryžu na banánovom liste, dobre si ju obzrite. Nemusí to byť ryža, ale mravčie vajíčka!
Autor: Shutterstock

Späť na článok: FOTO Mňamky z hmyzu: Pochutnáva si na nich celý svet. Pozrite sa, čo všetko sa dá zjesť!

Zatvoriť