Patria sem ružičkový kel, brokolica, kapusta či karfiol. Posilňujú imunitu a telu dodávajú veľké množstvo potrebných živín. Antioxidanty, ktoré obsahujú, zlepšujú celkovú odolnosť voči chorobám. Brokolica aj karfiol majú v sebe veľa sulforafanu, látky, ktorá má schopnosť ochrániť bunky pred tým, aby sa premenili na zhubné. Zvláda dokonca i usmrtenie rakovinových buniek a pritom nepoškodí tie zdravé. Najviac účinných látok sa zachová v zelenine pripravenej na pare. 
Patria sem ružičkový kel, brokolica, kapusta či karfiol. Posilňujú imunitu a telu dodávajú veľké množstvo potrebných živín. Antioxidanty, ktoré obsahujú, zlepšujú celkovú odolnosť voči chorobám. Brokolica aj karfiol majú v sebe veľa sulforafanu, látky, ktorá má schopnosť ochrániť bunky pred tým, aby sa premenili na zhubné. Zvláda dokonca i usmrtenie rakovinových buniek a pritom nepoškodí tie zdravé. Najviac účinných látok sa zachová v zelenine pripravenej na pare. 
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Chránia pred rakovinou: 10 potravín, ktoré fungujú ako prevencia

Zatvoriť