Čučoriedky, brusnice, maliny, čerešne, jahody či černice patria medzi potraviny s najvyšším obsahom antioxidantov. Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínu A, kyseliny gáliovej a účinnej protivírusovej zložky, ktorá zvyšuje imunitu. Množstvo výskumov potvrdilo  ich účinok proti starnutiu a schopnosť znížiť počet voľných radikálov. Napomáhajú spomaliť rast premalígnych buniek a brániť tvorbe ciev, ktoré vyživujú tumor. Preventívne zaberajú proti rakovine pažeráka, úst, kože a hrubého čreva.
Čučoriedky, brusnice, maliny, čerešne, jahody či černice patria medzi potraviny s najvyšším obsahom antioxidantov. Sú výborným zdrojom vitamínu C, vitamínu A, kyseliny gáliovej a účinnej protivírusovej zložky, ktorá zvyšuje imunitu. Množstvo výskumov potvrdilo ich účinok proti starnutiu a schopnosť znížiť počet voľných radikálov. Napomáhajú spomaliť rast premalígnych buniek a brániť tvorbe ciev, ktoré vyživujú tumor. Preventívne zaberajú proti rakovine pažeráka, úst, kože a hrubého čreva.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Chránia pred rakovinou: 10 potravín, ktoré fungujú ako prevencia

Zatvoriť