Morské a najmä malé ryby ako losos, makrela či sardinky majú protizápalové účinky, obsahujú omega-3 mastné kyseliny, dôležité pre lepšie fungovanie mozgu, hormonálny a nervový systém. Pomáhajú nielen v prevencii proti rakovine ale aj pri liečebných procedúrach ako je chemoterapia. So svojou protizápalovou schopnosťou znižujú toxicitu chemoterapie na pacientov. 
Morské a najmä malé ryby ako losos, makrela či sardinky majú protizápalové účinky, obsahujú omega-3 mastné kyseliny, dôležité pre lepšie fungovanie mozgu, hormonálny a nervový systém. Pomáhajú nielen v prevencii proti rakovine ale aj pri liečebných procedúrach ako je chemoterapia. So svojou protizápalovou schopnosťou znižujú toxicitu chemoterapie na pacientov. 
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Chránia pred rakovinou: 10 potravín, ktoré fungujú ako prevencia

Zatvoriť