Mliečne výrobky sú bohatým zdrojom prospešných baktérií - probiotík. Tieto mikroorganizmy udržiavajú prirodzenú bakteriálnu rovnováhu v črevnej mikroflóre, čím zvyšujú imunitu. Až 80 percent imunitného systému sa nachádza vo vnútornostiach, preto sú probiotické potraviny tak dôležité. Nachádzajú sa v mlieku, syre, kefíri a jogurte. Pasterizované produkty strácajú prirodzené živiny, preto by sa mali konzumovať v čo najsurovšom stave. Vápnik v mliečnych výrobkoch pomáha znižovať výskyt rakoviny hrubého čreva a konečníka.
Mliečne výrobky sú bohatým zdrojom prospešných baktérií - probiotík. Tieto mikroorganizmy udržiavajú prirodzenú bakteriálnu rovnováhu v črevnej mikroflóre, čím zvyšujú imunitu. Až 80 percent imunitného systému sa nachádza vo vnútornostiach, preto sú probiotické potraviny tak dôležité. Nachádzajú sa v mlieku, syre, kefíri a jogurte. Pasterizované produkty strácajú prirodzené živiny, preto by sa mali konzumovať v čo najsurovšom stave. Vápnik v mliečnych výrobkoch pomáha znižovať výskyt rakoviny hrubého čreva a konečníka.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: Chránia pred rakovinou: 10 potravín, ktoré fungujú ako prevencia

Zatvoriť