Aj z tohto hmyzu, ktorý mnohým ľuďom vôbec nie je sympatický, si odvážlivci vedia urobiť hotovú delikatesu. Čerstvo upečený šváb vraj chutí ako kreveta. Podľa portálu idnes.cz ho má v ponuke aj šéfkuchár arabsko-indickej reštaurácii v Brne Milan Václavík, ktorý každé dva týždne organizuje večery hmyzej kuchyne. Vtedy bežne pripravuje šesť druhov hmyzu. Šváb, tak ako iné druhy hmyzu, je mimoriadne výživný, bohatý na proteíny – treba mať len na takúto pochúťku silný žalúdok alebo veľkú chuť experimentovať!
Aj z tohto hmyzu, ktorý mnohým ľuďom vôbec nie je sympatický, si odvážlivci vedia urobiť hotovú delikatesu. Čerstvo upečený šváb vraj chutí ako kreveta. Podľa portálu idnes.cz ho má v ponuke aj šéfkuchár arabsko-indickej reštaurácii v Brne Milan Václavík, ktorý každé dva týždne organizuje večery hmyzej kuchyne. Vtedy bežne pripravuje šesť druhov hmyzu. Šváb, tak ako iné druhy hmyzu, je mimoriadne výživný, bohatý na proteíny – treba mať len na takúto pochúťku silný žalúdok alebo veľkú chuť experimentovať!
Autor: Shutterstock

Späť na článok: FOTO Mňamky z hmyzu: Pochutnáva si na nich celý svet. Pozrite sa, čo všetko sa dá zjesť!

Zatvoriť