Aj svrčky sa pokladajú za mimoriadne zdravú potravinu, v ktorej nie takmer žiaden tuk ani toxíny, len bielkovina. Obsahujú množstvo vitamínov skupiny B a tiež cenný provitamín A. Chrumkavé svrčky upražené na masle vraj majú orieškovú chuť. Tí, čo si na nich pochutili, upozorňujú: svrčky treba riadne požuť, aby vás neškriabali v hrdle.
Aj svrčky sa pokladajú za mimoriadne zdravú potravinu, v ktorej nie takmer žiaden tuk ani toxíny, len bielkovina. Obsahujú množstvo vitamínov skupiny B a tiež cenný provitamín A. Chrumkavé svrčky upražené na masle vraj majú orieškovú chuť. Tí, čo si na nich pochutili, upozorňujú: svrčky treba riadne požuť, aby vás neškriabali v hrdle.
Autor: Shutterstock

Späť na článok: FOTO Mňamky z hmyzu: Pochutnáva si na nich celý svet. Pozrite sa, čo všetko sa dá zjesť!

Zatvoriť