Voňavé zážitky: Doma upečené

02.05.2012
Dizajn a Dekor

Predstavte si vôňu čerstvo upečeného chleba alebo pečiva, ktorá vás privíta, len čo ráno vstúpite do kuchyne. Ak si chcete tieto neodolateľné čuchové a chuťové zážitky dopriať, inšpirujte sa.

12fotiek
V pekárni Moulinex OW600031 Home Bread Baguette&Co upečiete okrem klasiky aj ciabattu, plochý chlieb, grissini, sandvičový chlieb alebo malý sladký chlieb. Autor: Moulinex

Chlieb pečený v hrnci
Viktor Klimo, delikatesy.sk

Napodobniť chlebovú pec v domácich podmienkach nie je ľahké. Kľúčom je totiž vysoká teplota, ktorú bežné domáce rúry nikdy nedosiahnu. Dá sa však vynájsť. Stačí asi hodinu vyhriať keramickú nádobu s vekom pri maximálnej teplote a vykysnuté chlebové cesto vložiť do nej. Aj bez otvaránia a skúšania sa môžete spoľahnúť, že o 40-45 minút vyklopíte voňavý a chrumkavý chlieb, na ktorý budete môcť byť pyšný. Keramická nádoba by však mala zniesť prudkú zmenu teploty, keď do rozohriatej vložíte v podstate studené cesto. Takéto nádoby vyrába napríklad francúzska značka Emile Henry.

 
Autor: Michaela NIKODÝMOVÁ
Fotogaléria


Najčítanejšie
 

Pekné Bývanie

 

Vaše hniezdočko

Pridať vlastné foto
16fotiek

Februárové Vaše Hniezdočko: Kúpeľne našich čitateľov vás inšpirujú! (2. časť)

27.02.2017
16fotiek

Februárové Vaše Hniezdočko: Kúpeľne našich čitateľov vás inšpirujú! (1. časť)

21.02.2017
9fotiek

Novembrové Vaše Hniezdočko: Navštívte kuchyne našich čitateľov!

01.12.2016