Vyberte si panvicu: Kuchynský riad so správnym povrchom vám uľahčí varenie

Jedným zo spôsobov, ako si skomplikovať pobyt v kuchyni pri príprave pokrmov, je napríklad obklopiť sa zlými panvicami. Každý povrch má iné vlastnosti a je určený na prípravu iných jedál. Poradíme vám, ako nenechať kuchynský riad, aby sabotoval vaše jedlá.

1fotka
Jedným zo spôsobov, ako si skomplikovať pobyt v kuchyni pri príprave jedál, je napríklad obklopiť sa zlými panvicami. Autor: Profimedia.sk

Ak vyberáte novú panvicu do kuchyne, rozmyslite si, aký pokrm na nej chcete pripravovať a koľko chcete do kúpy novej panvice investovať.Možno vám príde vhod niekoľko informácii o materiáloch a kuchynských panviciach vyrobených z nich.

Medené panvice

Meď je vysoko kvalitný povrch, ktorý skvele vedie teplo. Medená panvica je vhodná na prípravu všetkých typov jedál, príprava jedla trvá kratšie, čo má výhody. Jedlo uvaríte rýchlo, krátkym varením sa z neho nevytratí toľko zdraviu prospešných látok ako pri iných povrchoch a šetríte aj energiu. Rozhodne ju však neumývajte v umývačke riadu, inak svoju drahú panvicu nenávratne poškodíte.

Cena: od 89 €

Antikorové panvice

Na prípravu palaciniek antikorové panvice určite nepoužívajte. Aby pracovali, ako majú, musíte na ne použiť viac oleja, prípadne ich poctivo vyhriať na prevádzkovú teplotu. Ideálne sú na bežné varenie a dusenie. Znesú aj tvrdšie zaobchádzanie, príbor alebo drátenka im neprekáža.

Cena: od 14 €

Teflónové panvice

Teflónové panvice sú kuchynský evergreen. Ich najväčšou výhodou je, že sa na nich jedlo nepripaľuje. V súčasnosti je však už tento povrch prekonaný kvalitnejšími materiálmi. Ak ju však máte doma, dávajte pozor na to, aby ste teflónovú panvicu neprehriali, najmä ak bude prázdna.

Cena: od 27 €

Hliníkové panvice

hliník je ľahký povrch s výbornými tepelnými vlastnosťami, ktorý sa však môže rýchlo poškriabať či sfarbiť. Sú vhodné pre ľudí s diétami vyžadujúcimi znížený príjem tukov, pretože pri varení na hliníkovej panvici ich potrebujete skutočne minimum.

Cena: od 9,99 €

Liatinové panvice

Liatina je ako materiál neprekonateľný v rovnomernom opekaní potravín. Ideálny je tiež na pomalú prípravu veľkých jedál, mäsa a zeleniny. Navyše vekom naberá na kvalite, pretože póry na povrchu panvice absorbujú tuk a zlepšujú jej kvalitu.

Cena: od 112 €

 
Autor: Plus JEDEN DEŇ/mh


Najčítanejšie
 

Pekné Bývanie

 

Vaše hniezdočko

Pridať vlastné foto
9fotiek

PRED a PO: Rekonštrukciou sa 2-izbák zmenil na nepoznanie

24.02.2016
10fotiek

Môj nový byt: Ako sa vám páči Jolanino zrekonštruované hniezdočko?

10.02.2016
9fotiek

1-izbový byt v hlavnom meste si manželia upravili podľa svojich predstáv

28.01.2016