Rekonštrukcia uprostred Barcelony: Zo škaredého káčatka krásna labuť

Bol ako škaredé káčatko. No po citlivej rekonštrukcii sa premenil na očarujúcu bielu labuť.

14fotiek
Biele steny umocnené denným svetlom v kombinácii s dubovými parketami a so sedením v béžových tónoch pôsobia upokojujúco. V ich prítomnosti pekne vyniknú čierne solitéry aj zeleň. Autor: Susanna Cots Interior Design

Interiér s patričným šmrncom, dostatkom denného svitu a hodný lokality vo vychytenej módnej štvrti Barcelony. To bolo zadanie pre interiérovú dizajnérku Susanne Cotsovú od mladého páru. Ich priazeň si získala návrhmi, v ktorých sa vždy snažila podporiť pocit väčšieho priestoru, a obľubou bielej ako farbou inšpirácií. Verili jej natoľko, že jej nechali voľnú ruku od prvého rozvrhnutia až po realizáciu na kľúč.

Poďte s nami aj na návštevu krásneho slovenského bývania vo vidieckom štýle

Závan sviežosti

„Na začiatku vždy vychádzam z toho, kto bude v danom byte žiť, na akom veľkom priestore. Je to ako pri tvorbe filmu, každý interiér má svoj vlastný scenár, hlavné postavy a miesto. Ako tvorca budúceho fungujúceho domova musím poznať každodenné rituály domácich a rešpektovať ich pri návrhu,“ vysvetľuje dizajnérka.

Obaja majitelia milujú more, preto bolo veľkoplošné okno s výhľadom naň prioritou ako dominantný obraz na stene. Túžili po pocite vzdušného priestoru, ktorý tu chýbal. Predchádzajúci majitelia mali v byte tmavšie farebné omietky a dispozíciu rozdelenú na viac menších miestností. Byt s rozlohou 80 štvorcových metrov Susanne maximálne otvorila. Funkčne ho rozdelila na otvorenú obytnú halu s jedálňou a s kuchyňou a spálňu priamo prepojenú s nekonvenčnou kúpeľňou a komfortným šatníkom.

Prečítajte si aj o ďalšej krásnej rekonštrukcii slovenského bývania 

Na neutrálnom základe

Celý vynovený interiér zjednocuje kvalitná dubová podlaha a žiarivo biele steny. Tie pomohli i vstupnej hale, ktorá bola predtým príliš tmavá. Odľahčili ju aj nenápadné zabudované dvere do šatníkov a toalety, ktoré splývajú do jednej plochy s bielym umývateľným obkladom steny. V tomto čistom duchu dizajnérka navrhla aj kuchyňu, aby v spoločenskej zóne nepútala pozornosť. Sedenie v obývačke je orientované na veľké presklené dvojdvere, ktoré vnášajú do interiéru vo svetlých a prírodných tónoch živé farby mesta pod terasou a pokojnú líniu morskej hladiny na horizonte.

Aby priestor nepôsobil mdlo v bielo-hnedých tónoch, Susanne ho doladila kontrastnou čiernou na kovových a vypletaných prvkoch. Majitelia často radi cestujú, preto aj väčšina zelene, ktorá by v interiéri nemala nikdy chýbať, sa nachádza na terase. Vizuálne prepojenie spoločenskej zóny s exteriérom ju takto nahrádza.

Susanna Cots
autorka interiéru
www.susannacots.com

Foto: Susanna Cots Interior Design 

"Koncept návrhu interiéru som poskladala ako kaleidoskop, v ktorom mi ako hlavný motív vyskakoval krásny výhľad na mesto a more. Spoločenskú zónu aj spálňu som navrhla v neutrálnej kombinácii bielej s odtieňmi dubového dreva. Osviežujúcimi prvkami, ktoré dali bytu svojský charakter, sú čierne vypletané prvky na sedení a akcentujúcom svietidle."

 
Autor: Inéz Búci
Fotogaléria


Najčítanejšie
 

Pekné Bývanie

 

Vaše hniezdočko

Pridať vlastné foto
16fotiek

Februárové Vaše Hniezdočko: Kúpeľne našich čitateľov vás inšpirujú! (2. časť)

27.02.2017
16fotiek

Februárové Vaše Hniezdočko: Kúpeľne našich čitateľov vás inšpirujú! (1. časť)

21.02.2017
9fotiek

Novembrové Vaše Hniezdočko: Navštívte kuchyne našich čitateľov!

01.12.2016