07. októbra 2017

Úžasné batáty! Vyskúšajte recept na rýchlo pripravenú pochúťku

Povojník batátový u nás známy ako batát či sladký zemiak si nachádza svoje miesto v jedálnom lístku Slovákov. Vyskúšajte z nich pripraviť tento chutný a nenáročný recept.

Vyskúšajte chutný recept Autor: profimedia.sk

Plnené batátové loďky 

Potrebujete: 2 sladké zemiaky, kúsok slaniny, kyslú smotanu, syr na strúhanie, 1 lyžicu olivového oleja, trošku mlieka, trošku masla, soľ, čierne korenie, čerstvé bylinky na ozdobu (pažítka,petržlenová vňať)

Pestujte brusnice sú nabité vitamínmi 

Umyté a celé zemiaky dajte piecť do rúry na asi 220 stupňov cca na 40 minút. Potom zemiaky vyberte z rúry a keď trošku vychladnú opatrne ich prekrojte na polovicu a pomocou lyžice vydlabte dužinu, tak aby ste neporušili šupku. Dužinu dajte do misky a primiešajte k nej mlieko, maslo, postrúhaný syr.

Dochuťte soľou a čiernym korením. Zmes dobre rozmiešajte a naplňte ňou zemiakové šupky a dajte piecť ešte asi na 15 minút. Kým sa zemiaky pečú, tak si na panvici opečte nadrobno nakrájanú slaninku, ktorú posypete po upečených batátoch. Na záver ešte ozdobte čerstvými bylinkami. Podávať môžete tiež s kyslou smotanou.

Už vás zlákali? Batáty sú čoraz populárnejšie 
Vyskúšajte baklažánové rizoto 

Autor: Patrícia Poklembová
VIDEO Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

1 hlas
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas

Ildikó Nagyová

1 hlas
 
 

žena.sk

Chlipnite si skôr, ako pocítite smäd!

Chlipnite si skôr, ako pocítite smäd!

Nie ste spokojná so vzhľadom vašej vagíny? Aj prečnievajúcich pysky sa dajú liečiť

Nie ste spokojná so vzhľadom vašej vagíny? Aj prečnievajúcich pysky sa dajú liečiť

Tehuľka s amputovanou nohou: Videli ste už podobné fotky?

Tehuľka s amputovanou nohou: Videli ste už podobné fotky?

Chudnutie v spánku: Pozrite sa, aké je to jednoduché

Chudnutie v spánku: Pozrite sa, aké je to jednoduché

Úžasné batáty! Vyskúšajte recept na rýchlo pripravenú pochúťku
Patrícia Poklembová