Ovocie a zelenina- Pestovateľské tipy

Viete, čo jete? Najefektívnejšie je vypestovať si vlastnú zeleninu a ovocie. Iba tak budete mať istotu, že svojim blízkym servírujete to najzdravšie, čo nám príroda ponúka. V tejto rubrike nájdete praktické rady a tipy na úspešné pestovanie a riešenia problémov, s ktorými sa môžete stretnúť pri vysievaní, vysádzaní, reze, presádzaní či zbere úrody.

 
Zoradiť podľa:
 
 
Vysádzanie malín a černíc bez chýb: Aby sa kríčky rýchlo ujali
dnes

Vysádzanie malín a černíc bez chýb: Aby sa kríčky rýchlo ujali

Maliny aj černice prinášajú bohatú úrodu aj z malého priestoru - vyšplhajú sa po konštrukcii a ušetria miesto. Nie sú náročné a chutia... Čítať viac
 
Úroda patrí do čistej pivnice: Čo treba zabezpečiť?
dnes

Úroda patrí do čistej pivnice: Čo treba zabezpečiť?

Úroda sa hromadí, zeleninová, aj tá ovocná. Aby nevyšlo všetko nazmar, treba sa postarať o hygienu v pivnici. Čítať viac
 
Obyčajná úroda neobyčajných tvarov? Pošlite nám FOTO vyhrajte!
dnes

Obyčajná úroda neobyčajných tvarov? Pošlite nám FOTO vyhrajte!

Hľadáme tie najčudnejšie tvary ovocia a zeleniny, ktoré sa urodili v našich záhradách. Pripomína vaša mrkva panáčika? Alebo sa rajčina... Čítať viac
 
Uskladnenie kalerábu nie je veda, stačí dodržať pár zákonitostí
včera

Uskladnenie kalerábu nie je veda, stačí dodržať pár zákonitostí

Na dlhodobejšie uskladnenie sú vhodné len určité odrody a dobre vyvinuté a zrelé kaleráby. Čítať viac
 
Vysádzanie ovocných stromov na jeseň: Pripravte sa a stromky sa ujmú
včera

Vysádzanie ovocných stromov na jeseň: Pripravte sa a stromky sa ujmú

Základom úspechu je zakúpenie kvalitných sadeníc, ale aj správny postup pri výsadbe ovocných stromov. Poradíme vám, na čo treba pamätať,... Čítať viac
 
Využite jeseň: Ako si vybrať a ako vysadiť ríbezle?
26. september 2016

Využite jeseň: Ako si vybrať a ako vysadiť ríbezle?

Ríbezle sú zdravé, chutné a obľúbené ovocie. Kríčky sú pomerne nenáročné na pestovanie a úrody býva spravidla dostatok. Čítať viac
 
Zberajte šípky: Pred mrazmi do čaju, po mrazoch do džemov
23. september 2016

Zberajte šípky: Pred mrazmi do čaju, po mrazoch do džemov

Názory na vhodný termín zberu šípok sa líšia. Akoby aj nie, veď je pravda, že šípky treba zberať podľa toho, ako ich chceme využiť. Čítať viac
 
Vychutnávajte si stopkový zeler až do neskorej jesene
23. september 2016

Vychutnávajte si stopkový zeler až do neskorej jesene

Nezabudnite pred priamou konzumáciou stonky zeleru bieliť, povieme si, ako na to. Úrodu si užijete až do neskorej jesene. Čítať viac
 
Čaká nás mrazivá noc: Ako ju zvládnu teplomilné rastliny?
22. september 2016

Čaká nás mrazivá noc: Ako ju zvládnu teplomilné rastliny?

Prakticky pre celé územie našej krajiny vydalo SHMÚ výstrahu na nočné prízemné mrazy. Niekde sa bude teplota pohybovať okolo nuly,... Čítať viac
 
Ako mraziť zeleninu a prečo sa oplatí blanšírovať?
22. september 2016

Ako mraziť zeleninu a prečo sa oplatí blanšírovať?

Blanšírovanie je jednoduchá a časovo nenáročná záležitosť, ktorá významne zlepší kvalitu mrazenej zeleniny. Viete prečo? Čítať viac
 
1 2 3 4 5 6