15. decembra 2017

Uskladňovanie zeleniny: Akým spôsobom a pri akých teplotách?

Mnoho druhov zeleniny sa zle uskladňuje. Najľahšie sa koreňová zelenina a najdekoratívnejšie pôsobí tá cibuľová. Pozrite si prehľad, aký spôsob a aká teplota je pre jednotlivé druhy ideálna.

Uskladnite len vytriedené a zdravé plody.Autor: profimedia.sk

Zemiaky

Zemiaky uskladňujte v tmavej bezmrazovej miestnosti: ideálna teplota je 4 -10 °C. Dvojité papierové vrecia do polovice naplňte zemiakmi alebo uložte zemiaky do plytkých drevených debien a prikryte kobercom, aby k nim nemalo prístup svetlo.

Neskorá kapusta

Uskladňujte ju pri teplotách tesne nad bodom mrazu, uloženú na drevených doskách alebo vrstve slamy.

Cibuľa a šalotka

Cibuľu a šalotku zapleťte so špagátom do vrkoča a zaveste na vzdušné miesto s teplotou tesne nad bodom mrazu. Môžete ich uskladňovať aj v sieťkach alebo pančuchách.

Cvikla, mrkva, paštrnák a kvaka

Uskladňujte ich v debničkách naplnených mierne vlhkým pieskom alebo preosiatym popolom. Najväčšie korene uložte na dno a najmenšie hore, aby sa spotrebovali ako prvé. Debničky umiestnite do bezmrazovej pivnice, garáže alebo kôlne, do ktorej sa nedostanú škodce.

V tomto článku sa zaoberáme skladovanie zeleniny ...viac
Autor: Soňa Bobeková
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

7 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Uskladňovanie zeleniny: Akým spôsobom a pri akých teplotách?
Soňa Bobeková