Chrumkavé wrapy
Potrebujete: listy čínskej kapusty, mrkvu, quinou, červenú kapustu, rôzne klíčky a mikrobylinky
Na dresing: 3 lyžice medu, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
Nepremeškajte ani súťaž na našom Facebooku - Časopis Záhradkár. Súťaž trvá do 25. novembra 2019
Recept je jednoduchý. Pripravte si quinou tak, že ju zalejete dvojnásobným množstvom vody alebo zeleninového vývaru v pomere ku quinoi a povaríte 15 minút.
Potom ju nechajte zakrytú ešte 5 minút stáť a máte hotovo. Zeleninu môžete zvoliť podľa sezónnosti aj podľa toho, ktorú máte radi. Môžete si ju nakrájať a do wrapu pridať v surovom stave alebo ju môžete zľahka blanšírovať na olivovom oleji so štipkou soli. To isté platí v prípade mikrobyliniek a klíčkov. Z uvedených surovín si pripravte dresing a podávajte.
Čítajte tiež:
-
Poďte vysiať mrkvu ešte teraz! V decembrovom vydaní Záhradkára sme pre vás vybrali najlepšie odrody
-
Odkladáte si jednotlivé vydania Záhradkára? Máme pre vás podrobný obsah ročníka 2019 ZADARMO
Viac skvelých receptov aj všetky dôležité rady a tipy o klíčkovaní a mikrobylinkách nájdete v aktuálnom časopise Záhradkár.