17. novembra 2018

TOP 8 dôvodov, prečo si jablko dopriať naozaj každý deň + chutné recepty

To, či skutočne platí tvrdenie, že ak si denne doprajete jedno jablko, nebudete musieť navštíviť lekára, nevieme. Napriek tomu sa vyplatí naservírovať si túto pochúťku aspoň trikrát do týždňa. Prezradíme vám, prečo.

Odborníci na výživu odporúčajú konzumovať 1 až 2 čerstvé jablká denne.Autor: Shutterstock

1 Na dobré trávenie

Jablká udržiavajú vo forme črevnú mikroflóru – ich enzýmy priaznivo pôsobia na trávenie. Pektín, ktorý obsahujú, bráni rozvoju škodlivých mikroorganizmov a zároveň podporuje vylučovanie toxínov z tela.

TIP Záhradkára

Niektorí ľudia jablko neznášajú – cítia sa po ňom nafúknutí, páli ich záha, cítia diskomfort, dokonca majú iné tráviace problémy. Často ani netušia, že je to prejavom potravinovej alergie. Ak sa po jablku necítite dobre, skúste ho ošúpať a krátko povariť vo vode, bude ľahšie stráviteľné, hoci s menším obsahom cenných látok.​

Predchádzajúca strana 1 / 5 Nasledujúca strana
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

10 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

14 hlasov

Ildikó Nagyová

6 hlasov

Ildikó Nagyová

4 hlasy
 
 

žena.sk

TOP 8 dôvodov, prečo si jablko dopriať naozaj každý deň + chutné recepty
Lucia Sedláček Harničárová
Zuzana Hlúchová